Na rozhraní dvou světů

V čase, kdy tyto webové stránky vznikají, ocitám se na rozhraní dvou světů. Píše se leden roku 2018. Ještě zatím sedím v teple pohodlného atypického městského bytu 4+kk v památkové zóně starých cihlových domů, s veškerou vybaveností v dosahu několika minut. Ještě tu jsem, i když vlastně nejsem. Byt už náleží novým majitelům, kteří s přestěhováním nespěchají. Já vlastně také ne. Nevím, co mě čeká. Ale co, voda na pokraji vodopádu také neví, kam poletí…

Mým novým domovem bude louka na konci světa, i když tamní říkají, že na jeho začátku. Louka, kde voní planě rostoucí květiny a byliny. Kolem už stojí několik ekologických dřevostaveb se zelenou střechou. Tamní lidé jsou usměvaví a přívětiví, tam si na soulad s přírodou nehrají, tam ho skutečně žijí. Půlhektarová louka je stavebním pozemkem, velkou výzvou, jak naplnit svůj sen. Bez hypotéky. Proinvestovat tolik, kolik získám za prodej bytu.

Malý soběstačný svobodný domek s přírodním jezírkem, ovocným sadem, zahradou, včelínem je nyní v rovině vizí, nákresů, vyjednávání. Chcete-li, sledujte, jak se od samého začátku rodí na světlo světa.

Louka je sama o sobě krásná. Má-li člověk toto přirozené bohatství, nepotřebuje už příliš… …snad jen, kam uchýlit se v zimě ke spánku.

První jaro mimo město

Venku konečně pořádně prší. Kapky bubnují na střešní okna mého pronajatého podkrovního bytu. Dnes budu poprvé spát na své louce, poprvé o […]